1
Редактори:Chris, DorkstaR, Tony, Dwarf, maniaka, BukTop, Tomekk, wicked, tokercho
Автор Отговор
Stuyo
вторник 22 януари 2019 - 12:32:48
Регистриран потребител #9030
съобщения: 42
Поради възникнал интерес в друга тема, все пак реших да наспамя и тук. Надявам се да е интересна за повече хора.

Ще започна малко отзад напред.

След като оборудвах гаража и стана горе-долу удобно да се работи в него, реших че там е по-луксозно от вкъщи и трябва да пооправя работилницата.

И понеже всичко си правя сам а и искам да е евтино, настана едно доста усилено мислене какво мога да направя. Общо взето целта беше да имам повече свободно пространство, по-малко мебели, да е по-удобно за работа по различните проекти и най-вече да има повече складово място. Отделно е хубаво да се чисти по-лесно и най-вече да е евтино.

Да започнем от входът:Ето от къде почнах:Между мебелите складирам 2-3 колела (на снимката едното е на части) и е удобно да се вади само най-горното. Ако е нужно друго настава голямо разместване. Зимата също ми трябва простор за дрехи вътре, защото навън миришат. Съответно той доста пречи на достъпа до гардероба, където държа екипировка, инструменти и материали. Осветлението което се вижда на снимките (луничките) е правено от мен за фотографско студио (обектна фотография), което вече не ми е нужно. Ползвах го за работно осветление, но не е удобно - свети много от ниско и заслепява. Има димиране, но не помага.

Игралното/работното място когато съм хоум офис. Също така там складирам шевната машина + всички кожи, които ползвам:А това ми е работната маса:Рафтът пълен с боклуци е много стар, скован от отпадни дъски от Бриколаж преди 15тина години, това му е трета квартира. Стойката за инструменти над масата е кошницата за прибори от изхвърлена миялна машина (циганите бяха изкрали метала), разрязана на 3 и затворена с кашон. Вършеше доста добра работа. А масите са ми подарък от една бивша работа. Общо взето безплатно. Сравнително удобно, но не достатъчно място за подреждане на неща и доста грозно.

Та първо реших да започна от масата. Взех още отпадни дъски, малко крепежи, имах шперплат на балкона прибран от някоя кофа. Взех и още една дъска с пегове, пластмасова че е 15 лв. Обща инвестиция - около 30 лв.
Сковах надстройка, доразширих я със стария рафт и я хванах към масите. Ето какво се получи:

Започнах полеко разместването. Лодката я преместих в друга стая, гардеробът трябваше да е на нейно място зад вратата. Както беше до прозореца криеше доста от светлината и затваряше цялата стая. Реших, че на негово място ще държа колелата. На снимката се вижда и контролера за фото осветлението:След това дойде ред на осветлението. Всех две ЛЕД тела, ако не се лъжа по 1.20 дълги. Идеята беше да стане максимално лесно и бързо, за това реших просто да залепя кабела по тавана и да сложа двоен ключ на лампата и да ги захраня директно оттам:Понеже стените са външни, тапетите се бяха отлепили. Дълго мислех с какво да направя стените и накрая взех таванни EPS плочи като най-евтино. 6 пакета ми стигнаха точно за две стени (колкот планувах да направя отначало). Започна едно голямо разместване и лепене. Ето стена и половина налепени:

И вече налепена докрай стена:Дълги години че чудя какви стойки за колела на стена ще ми свършат работа. След дълго чудене и гледане, прецених че подредба като картини на стена едно над друго ще е най-удачно при мен. Стойката представлява кука за педала и две планки, които подпират гумите. Лошото е че се мерят за конкретно колело и не може да ги размествате после, малко вероятно е друго колело да може да се парира на същото място:Ето така седят две колела:Трябваше ми и нов вътрешен простор, та взех висящ за тавана. Ето как се събират стенните колела + едно на подвижната стойка:В ъгъла зад колелата има удобно място за помпа, стенд за ремонти и други дреболии:Контката на снимката е нов, до сега просто седеше една спайка на пода. Взех направо двоен. За там ми беше важно да имам контакт за да мога да ползва електроуреди в празната част на помещението (ще видите за какво по-късно). Праговете са ми остатък от другите стаи, но ще ги сменя с черни някой ден. Иначе ми бяха доста важни, защото без тях се чисти и особено мие балатума доста трудно.

Ето вече и третото колело окичено на стената. Естествено с прани гащи:А така се събират 4:Вече има достатъчно място за сервизиране на колело. Черното найлоново нещо на пода е подложка, която се мие и е много полезна като се сменя масло и други мръсни работи, иначе попива много лесно в балатума и се чисти трудно:А така се сервизират зимните неща. Контактът ми е много удобен да си включа ютията за вакса. Стойката е сгъваема за клавир от ТЦМ за няма и 10 лв:И вакса парти:Ето и игралното/работно място. Бюрото е по мой дизайн, геймърско, правихме го с баща ми. Трябваше да преместя компютъра в ъгъла, за да събера фотьойла и гардероба на същата стена:


Столът е кожено рекаро от Астра Ф / Корса Б. Има и подгрев, но не съм го включил - не ми трябва особено:Ето пълна врътка ис зтаята както е в момента:

Малко нърдски украси:Ето Малко снимки от близко на работната маса. На нея намери място и част от кошницата от миялна машина:

И малко по-отблизо:Ето я и камерата за боядисване + аспираторната тръба:Още малко мебели, които позвам. Едното е работна количка, скова от палети и остатъчен кухненски плот + парчета ламинат. Другото е ученическо бюро, което ползва за шевната машина. Лампата отгоре е 60см ЛЕД, същата има и на работната маса:

И всичко по местата си след като приключа работа:
Бонус 1: Малко интересни инструменти

Комплектът ми за ремонт на велосипеди. Включва почти всичко необходимо + смазки + китове за обезвъздушаване на спирачки дори. Достатъчно е малък да си го разнасям с мен, като пътувам за повече време. Пповече снимки на ТОЗИ ЛИНК:

Лабораторното ми захранване направено от старо АТ компютърно захранване. Седи на един от рафтовете на масата и се ползва постоянно за всичко - зареждане на батерии, захранве на разни неща, които правя и т.н. Повече снимки на ТОЗИ ЛИНК:

Бонус 2: Разни други рандъм неща:

Склад за дъски + кашонена лед лампа:Кухненска пейка от отпадъчни дъски:Подът на кухнята (сигурно хазяинът ще ме мрази):[ Редактирано вторник 22 януари 2019 - 14:32:12 ]

Най-отгоре
wicked
вторник 22 януари 2019 - 18:09:21
Регистриран потребител #752
съобщения: 791


Глухите ослепяват, слепите оглушават, сакатите - умират. . . а на останалите им миришат краката!
Най-отгоре
dopereach
сряда 23 януари 2019 - 00:42:23
Регистриран потребител #7846
съобщения: 772
мале доста работа е паднала, още веднъж уникално местенце и хитро закачане на байковете
Най-отгоре
Blad3maz7eR
петък 25 януари 2019 - 08:31:04
Регистриран потребител #8736
съобщения: 316
Уникално е. 😀

Кораба майка вече е и във фейсбук @HoodrideFIRAT
Най-отгоре
Stuyo
петък 25 януари 2019 - 10:57:20
Регистриран потребител #9030
съобщения: 42
Благодаря!

Малък ъпдейт, пристигна отдушника за камерата. Понеже е за друг модел, трябваше модификация за да може да се закрепва към моята:Нищо, което с дремел и 15 свободни минути не може да бъде оправено:

Така вече е друга работа:Но се оказа, че за работа със спрей не е много удобно. Та общо взето пак отидохме на прост найлон:Доста полезно се оказа притежанието на две въртящи подложки, бая по-лесно боядисвам така:
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System
Онлайн
Гости: 15
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 1811, най-новият: Borkaeff
Търси HOODRIDE-BG