HOODRIDE-BG :: Форуми :: Общ форум :: Основен hoodride форум |
|
<< Предишна тема | Следваща тема >> |
Да си полафим и за фарове |
Редактори:Chris, DorkstaR, Tony, Dwarf, maniaka, BukTop, Tomekk, wicked, tokercho
|
Автор | Отговор | ||
Tony |
| ||
![]() Регистриран потребител #4 съобщения: 2853 | Нали тия дни кича фарове и се замислих да спретнем и една тема за светлините...... Както всички други теми не претендираме за точност и акуратност, ама дайте да пробваме без фантазии. С времето ще пробвам и аз да намеря някой интересни статии които съм чел. Като например защо всъщност ксенона си е роден недъгав и защо изчезна освен в китайския йбей ![]() Абе въобще сичко свързано със автомобилните светлини/осветление.... Кой какво се сети.... Затъмнения, подобрения и т.н....... висете отпуснато | ||
Най-отгоре | | ||
Tony |
| ||
![]() Регистриран потребител #4 съобщения: 2853 | И аз да започна със един бърз пост със някой схеми на светлинните пътеки... Някой може и да си обясни от тях защо например фаровете на американските коли са пълен шит... И т.н.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() висете отпуснато | ||
Най-отгоре | | ||
Tony |
| ||
![]() Регистриран потребител #4 съобщения: 2853 | Ето и стандартна пътека на фарове и новата пътека на лед фаровете ( на ауди са в случая) . След това и типичния профил на стъклата на фарове според вида светлина. Отгоре надолу ( ше ги пиша на английски с бг букви , че трее видим как точно са използваните думи у нас.... ) Та: 1 Драйвинг 2 Спот 3 Флууд 4 Трапецовидни ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() висете отпуснато | ||
Най-отгоре | | ||
dopereach |
| ||
![]() Регистриран потребител #7846 съобщения: 772 | Който има халогени на Н3 може да погледне -линк- | ||
Най-отгоре | | ||
kaliakrata |
| ||
![]() Регистриран потребител #8089 съобщения: 331 | За тея пари мога да поръчам 4 жълти крушки по 100вата от китайците. ![]() | ||
Най-отгоре | | ||
Tony |
| ||
![]() Регистриран потребител #4 съобщения: 2853 | Доста интересна, кратка и изчерпателна статийка относно халогена и ксенона.... -линк- висете отпуснато | ||
Най-отгоре | | ||
ilia_d |
| ||
![]() Регистриран потребител #7175 съобщения: 70 | Също може да се подобри и работоспособността на фаровете на автомобилите който нямат релета както е при нас на по старите VW.Когато автомобила работи, напрежението в системата трябва да е около 13.5 волта, тогава халогенните крушки работят на 100%, но когато напрежението спада, спада и процента на светлината от крушките: Волтаж / Работоспособност на крушката 12.825в(95%) / 83% 12.15в(90%) / 67% 11.475(85%) / 53% Ето първоизточника на информацията при VW работи схемата не виждам защо да не се получи и при други автомобили със подобна инж. "грешка" в инсталацията -линк- [ Редактирано понеделник 08 май 2017 - 19:08:45 ] | ||
Най-отгоре | | ||
dopereach |
| ||
![]() Регистриран потребител #7846 съобщения: 772 | линка не бачка, поне при мен | ||
Най-отгоре | | ||
Tony |
| ||
![]() Регистриран потребител #4 съобщения: 2853 | dopereach написа ... линка не бачка, поне при мен Оправих му го на бай Илия линка. Ма мноо пият тия ора със скарите ![]() висете отпуснато | ||
Най-отгоре | | ||